Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

20.10.2021 478

Okulumuz 1944 yılında Esiroğlu ve çevre köylerindeki halkın katkılarıyla Halkevi olarak inşa edilmiştir. Bina 1946 yılında tamamlanarak Halkevi olarak faaliyete geçirilmiştir.1953 yılına kadar bu görevi devam ettirdi.

 

Temel kısımları taş ve üst kısmı briket olan bu binanın bahçesiyle birlikte toplam alanı 1 dönümdür. Sonradan tuvalet yapmak için 80 metrekare ek arazi alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tuvalet yaptırılmıştır.

 

1953-1954 yıllarında gördüğü bazı tadilatlarla okula dönüştürüldü. İlk olarak Sabit ÇELİK adlı bir eğitmen tayin edilerek faaliyete başladı. Onun arkasından başöğretmen olarak Arif ALTINBAŞ tayin edildi. Okul ilk açıldığı zaman Esiroğlu, Işıklar, Duralı, Sakızlı ve Alaçam köylerinden gelen çocuklar okula devam ediyordu. İlerleyen yıllarda Sakızlı, Duralı ve Alaçam köylerine yapılan okullar nedeniyle öğrenci sayısı düştü.

 

Bina Trabzon Öğretmen Okulunun Staj Okulu olarak faaliyet gösterdiği yıllarda kullanılmayan derslikleri Trabzon Öğretmen Okulu tarafından yatakhane olarak yaptırıldı. Sonradan sınıf yetersizliği sebebiyle bu ilave kısımda derslik olarak kullanıldı. Öğretmen sayısının 5'e çıkması sebebiyle dışarıdan derslik kiralanarak normal öğretime devam edildi.

 

1970/1971 eğitim-öğretim yılında öğrenci mevcudu 200'ün üstüne çıkınca öğretmen sayısı arttırıldı. Buna paralel olarak sınıf sayısı yetersiz kaldı ve ikili öğretime geçildi. Okulun öğrenci sayısı 252'ye kadar yükselince okul müdürlüğü müstakil hale getirildi.

 

18.11.1987 yılında bina yetersizliğinden dolayı Maçka Mehmet Akif Ersoy Lisesinin 4. katına taşındı. İlkokul öğrenci ve öğretmenlerinin giriş-çıkışları yangın merdiveninden sağlanıyordu. Okulun ön bahçesi liseye ait olup arka bahçesi ilkokul tarafından kullanılıyordu.

 

Okul binasıyla ilgili yetki ve sorumluluk Maçka Mehmet Akif Ersoy Lisesi müdürüne aitti.

 

Tahsis edilen katın temizliği ilkokula aitti. Temizlik Belediye tarafından görevlendirilen 1 hizmetli tarafından yapılıyordu.4. katta 2 adet tuvalet,10 adet derslik,1 adet öğretmenler odası,1 adet idareci odası,1 adet hizmetli odası,2 adet koridor mevcut olup okulda 11 öğretmen, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı görev yapmaktaydı.

 

1953-1954 Eğitim-Öğretim yılında açılan okulumuz 300 metrekare alan üzerinde kurulmuştur.1987 yılında bugün ki binasına taşınmıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında ortaokul kısmı Esiroğlu 75.YIL İMKB YİB. Okulu´na taşındı. 75. YIL İMKB Y.İ.B. Okulu kapanınca 2014 yılında ortaokul kısmı tekrar açılmış ve eğitim öğretime başlamıştır.